Klart med flygtrafik till Hemavan

Trafikverket har beslutat att tilldela flygoperatören Amapola Flyg AB trafiken till och från Stockholm/Arlanda på linjerna Hemavan, Vilhelmina och Lycksele. Operatören avser även att mellanlanda trafiken från Hemavan på Kramfors/Sollefteås flygplats.

Flygstarten sker 1 juli.

−Vi är mycket glada att så snabbt ha kunnat säkra trafiken, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

Efter Nextjets konkurs påbörjade Trafikverket omedelbart upphandlingar för de linjer med allmän trafikplikt som drabbades, dvs följande destinationer till och från Arlanda: Gällivare och Arvidsjaur samt Hemavan, Vilhelmina, Lycksele.

För linjerna till Hemavan, Vilhelmina och Lycksele har Trafikverket kunnat

utnyttja ett så kallat nödförfarande i EUs lufttrafikförordning och gör nu en tilldelning av trafiken för en period av sju månader. Parallellt har Trafikverket initierat en upphandling som ska säkerställa trafiken efter perioden och fram till oktober 2019.

Comments are closed.