Hemavan Spring Break avslutar skidsäsongen där vi tar adjö av vår favoritårstid med majbrasa, vattenplasket, live-spelningar med Carro & Lisa Miskovsky, tävlingar och en massa annat skoj.

Hemavan Spring Break äger rum 30 apr – 3 maj och är en skidfest i fyra dagar för hela familjen. I Vattenplasket badar vi med skidorna på, det blir tävlingar i backen, skidtester, utomhus-afterski, kvällsåkning och kvällsnöjen i en enda stor yra. Det här är också bästa tiden för heliski, passa på att prova i Hemavan, heliski-åkningens vagga.

Vi upprepar även förra årets succé ”Spring Break Session” som är en enda lång skidfest för alla som älskar att hänga i parken. Ni kommer väl ihåg den sjukt långa och kreativa parken från ifjol? Live-spelningarna med galna reggaetunes mitt i Centrumbacken? Paintballkrigen nedanför Norrliften? Vattenbassängen aka Vattenplasket bredvid Högfjällshotellet? De grymma festerna och all livsnjut?! Allt detta kommer tillbaka med ett lite nytt upplägg men med samma sköna känsla! Håll er uppdaterade med senaste nytt genom att följa Hemavan Spring Break på Facebook. Länk nedan.

Program:
Torsdag 30 april:
13:30 Valborgsparallellen. Tävla mot kompisen i vem som åker snabbast i slalombanan!
Cirka 14:00 Utomhus-afterski med livemusik! Plats: Hemavans Högfjällshotell
17:00 Valborgsrace och teknikträning på längdskidor.Tävling på transportleden mot Fjällparken. Samling vid Centrumliften. Deltagaravgift / dag: 100 kr. (bara teknik el.tävling, el.båda). Pris till segraren var dag och sammanlagt för 3 dagar. Anmälan och information: Kristina Nilsson, tel.+46(0)70-3302719 E-post: kristinas.h.s@hotmail.se
19:00 Valborgsfirande med majbrasa, Tärnakören och vårtal vid Tärnaby Fjällhotell
20:30 Valborgsfirande med majbrasa vårtal, vårkör och aktiviteter vid Centrumhuset i Hemavan

Fredag 1 maj:
13:00 Lenny Lämmels fredagsparty med quiz, musik och godisregn vid utescenen utanför Lappkastet.
Cirka 14:00 Utomhus-afterski med livemusik! Plats: Hemavans Högfjällshotell
15:00 Skicrosstävling i Hemavans Skicrossbana tillsammans med svenska skicrosslandslaget. Anmälan på Start kl.14:30.
15:00 Valborgsrace och teknikträning på längdskidor.Teknikträning klassisk stil & Back-Race.Samling vid Kobåsspårets början vid Centrumliftens topp. Deltagaravgift / dag: 100 kr. (bara teknik el.tävling, el.båda). Anmälan och information: Kristina Nilsson, tel.+46(0)70-3302719
E-post: kristinas.h.s@hotmail.se
17:00 Rail-tävling i Hemavan Snowpark. Anmälan i info-tältet senast 30 min innan start.

Lördag 2 maj:
11:00 Familjestafett i Carl Philip-backen. Anmälan på Start från 10:30.
11:00 Valborgsrace och teknikträning på längdskidor.Teknikträning klassisk stil & Back-Race.Samling vid Kobåsspårets början vid Centrumliftens topp. Deltagaravgift / dag: 100 kr. (bara teknik el.tävling, el.båda). Anmälan och information: Kristina Nilsson, tel.+46(0)70-3302719
E-post: kristinas.h.s@hotmail.se
13:00: Vattenplasket, Hotellbacken. Anmälan på start senast 30 min innan start. Priser till den som åker snabbast och den med bäst style!
Cirka 14:00 Utomhus-afterski med livemusik! Plats: Hemavans Högfjällshotell
14:15 Big Air-tävling i Hemavan Snowpark! Anmälan i info-tältet senast 30 min innan start.
Härliga tider väntar, välkomna till Hemavan!

Cirka 21:00 Lisa & Carro Miskovsky uppträder på ”Live i Loungen” på Hemavans Högfjällshotell

0

Posted:

Categories: Nyheter

Skoter

Naturen i Hemavan Tärnaby är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att färdas genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är så bra eftersom stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Storumans kommun stakar och preparerar lederna i Hemavan Tärnaby. För arbetet är den frivilliga skoterledsavgiften av avgörande betydelse.

Skoterledsmärket: För endast 150 kronor bidrar du till drift och underhåll. Märket kan köpas på flera av boendeanläggningarna i området, på Turistbyrån, på bensinmackarna, hos skoteruthyrare samt online om du klickar här. (40 kr tillkommer i expeditionsavgift vid onlineköp).

När alla som kör på lederna bidrar genom att köpa skoterledsmärket blir lederna bättre!

0

Posted:

Categories: Nyheter

Friåkningsvecka med Ride the Cow 24-25 apr

Friåkningsvecka med massor av aktiviteter och events och friåkningstävlingen Ride The Cow i Kobåset som avslutning 24-25 april.

Som vanligt hålls tävlingen RIDEtheCOW och friåkningsveckan i slutet av april. Tävlingen genomförs som i fjol på två dagar med en dag som reserv för dåligt väder, tor-lör 23-25 april. Nyhet för i år är att vi håller ett friåkningscamp där ni får möjlighet att dagarna innan tävling åka.

Friåkningsveckan är tillägnad alla oavsett ålder och erfarenhet som vill åka skidor/telemark/snowboard i ett av Sveriges absolut bästa friåkningsområden. Det blir en fartfylld vecka full av spännande aktiviteter.

0

Posted:

Categories: Nyheter, Upplevelser

Kidz Week 1-4 jan

2015 inleder med årets coolaste event, Kidz Week! Det blir en spännande långhelg laddad med ett fullspäckat schema där en av Sveriges populäraste barnartister uppträder, nämligen ingen mindre än Tobbe trollkarl!

Tobbe Trollkarl är en av Sveriges i särklass mest populära barn & familjeunderhållare. Efter många år i TV4:as barnprogram och över 250 000 sålda ex av ”Tobbes Trollerilåda” så är Tobbe en Joe Labero för dom små! Det blir en galen föreställning, långt från gamla gubbar med höga hattar, det här är underhållning för hela familjen i 180 km/h!

0

Posted:

Categories: Nyheter

Timmerkåtan

På gångavstånd från flygplatsen hittar ni Timmerkåtan i Hemavan, vackert belägen vid Umeälv. På vintern börjar äventyret redan på flygplatsen där ni kan bli hämtade med skoter. Väl på plats nere i Timmerkåtan väntar ett uppvärmt vildmarksbad med bastu och om ni vill, en matupplevelse utöver det vanliga. När det är dags att gå och lägga sig, sover hela sällskapet på specialgjorda sängar så att alla svävar i en cirkel runt den öppna elden i mitten. Timmerkåtan är den stora upplevelsen för det lilla företaget eller kompisgänget och kan hyras året runt.
Bokar gör ni lättast på www.timmerkåtan.se

0

Posted:

Categories: Nyheter

Positiv Utveckling

Flygplatsen har en positiv utveckling avseende antalet resenärer.

Antalet inrikespassagerare vid Hemavan Tärnaby airport har under perioden tom sista oktober haft en positiv utveckling. Första kvartalet stördes trafiken av dåligt väder som påverkat flygtrafiken. Från kvartal 2 och fram tom sista oktober har ökning varit 8 %.

Största ökningen har varit under sommarmånaderna där juli ökade med 21 %, augusti 35 % samt september 28 %

Ökningen under perion jan-okt är 8 % jämfört med samma tidsperiod förra året detta trots att vi tappade över 1000 passagerare under första kvartalet.

Det är med stor glädje som vi ser att antalet resenärer ökar och att området andas en positiv anda.

 

0

Posted:

Categories: Nyheter

Kontakt:

Tfn: 0954-305 30

Fax: 0954-305 35

Epost: info@hemavantarnabyairport.se

Hitta oss:

Hemavan Tärnaby Airport

Älvstigen 20

SE-920 66 Hemavan

Partners:

Sky Peak Arena