Nyheter

Klimatkompensering

Vill du flyga på ett mer hållbart sätt?

Fly Green Fund kan hjälpa dig.

Fly Green Fund är en ekonomisk förening, utan vinstintresse, som ger företag och privatpersoner möjlighet att reducera sitt klimatavtryck vid flygresor.
Målet är att tillsammans kickstarta marknaden för bioflygbränsle i Norden. Vi har både företagskunder som betalar via årskontrakt och privata kunder som betalar med Swish.

Av pengarna som kommer in via våra kunder går 75 % till inköp av bioflygbränsle och 25 % till att ge support till kontinuerlig och storskalig produktion i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

Läser mer här: på Fly Green Funds hemsidan

0

Posted:

Categories: Nyheter

Ny instrumentinflygning

Den 25/5 blev våran instrumentinflygning norrifrån till bana 15 godkänd av Transportstyrelsen. Detta kommer innebära bättre regularitet på flygtrafiken när vindarna är ogynnsamma för landning söderifrån bana 33.

0

Posted:

Categories: Nyheter

Klart med flygtrafik till Hemavan

Trafikverket har beslutat att tilldela flygoperatören Amapola Flyg AB trafiken till och från Stockholm/Arlanda på linjerna Hemavan, Vilhelmina och Lycksele. Operatören avser även att mellanlanda trafiken från Hemavan på Kramfors/Sollefteås flygplats.

Flygstarten sker 1 juli.

−Vi är mycket glada att så snabbt ha kunnat säkra trafiken, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

Efter Nextjets konkurs påbörjade Trafikverket omedelbart upphandlingar för de linjer med allmän trafikplikt som drabbades, dvs följande destinationer till och från Arlanda: Gällivare och Arvidsjaur samt Hemavan, Vilhelmina, Lycksele.

För linjerna till Hemavan, Vilhelmina och Lycksele har Trafikverket kunnat

utnyttja ett så kallat nödförfarande i EUs lufttrafikförordning och gör nu en tilldelning av trafiken för en period av sju månader. Parallellt har Trafikverket initierat en upphandling som ska säkerställa trafiken efter perioden och fram till oktober 2019.

0

Posted:

Categories: Nyheter

Pressmeddelande

Infrastrukturminister Tomas Eneroth och Trafikverkets Generaldirektör Lena Erixon meddelade i fredags att det blir en ny upphandling för trafiken längs NextJets forna flyglinjer, och att upphandligen ska vara klar snarast möjligt.
”Vi kommer att direkttilldela trafik på linjerna från Lycksele, Hemavan och Vilhelmina. Det är ett nödförfarande som i första hand kommer att gälla i sju månader och det blir en direktförhandling mellan oss och flygbolagen. Vi har hävt avtalet med Nextjets konkursbo eftersom de endast kunde tänka sig att driva trafik i en månad”, sade Erixon vid en pressträff tidigare idag.
Detta är ett positivt besked för oss på Hemavan Tärnaby Airport. Vi på flygplatsen känner trygga i att trafikverket gör allt de kan för att få igång vår flygtrafik så snart som möjligt.

Vidare information till dig som köpt biljett med NextJet:

På grund av konkursen kommer du inte att kunna få din resa ersatt från NextJet, men det finns vissa möjligheter att få ersättning:

– Har du betalat din resa med kreditkort finns det en möjlighet att få ersättning för köpet från din kreditgivare och du kan därför vända dig till dem i första hand.

– Det kan även finnas försäkringsskydd som omfattar ditt köp, till exempel om du tecknat en reseförsäkring eller har en sådan genom det bankkort du betalade resan med. Vänd dig därför snarast till din försäkringsgivare för att se om du har något skydd vid konkurs.

– För vissa typer av resor (exempelvis paketresor) finns möjlighet att erhålla ersättning från resegarantin. Har du bokat resan genom en svensk researrangör, där din resa med NextJet ingår, kan köpet omfattas av resegarantin och vi råder dig därför att kontakta din resebyrå eller Resegarantinämnden för ytterligare information.

Lars-Henrik Andersson vid Advokatfirman Lindahl har förordnats till konkursförvaltare.

Eventuella krav utöver ovan kan anmälas till nextjet@lindahl.se som en fordran i konkursen, där du kan få viss del ersatt vid en eventuell utdelning i konkursen längre fram.
För mer information: https://www.lindahl.se/se/aktuellt/konkurser/konkursen-i-nextjet/
Flygplatsen håller öppet Måndag-fredag 09.00- 16.00
Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss!

0

Posted:

Categories: Nyheter

Nextjet ansöker om konkurs

Nextjet ansöker om konkurs

Nextjet har från och med onsdag den 16 maj klockan 13:00 ställt in samtliga flygningar och kommer att ansöka om konkurs. Vi beklagar situationen. I väntan på att en konkursförvaltare utses och kan ta beslut om bolagets framtid hänvisas kunder, som bokat en resa med Nextjet, till sin resebyrå eller kortutgivare. Vår kundtjänst håller tills vidare stängt.

0

Posted:

Categories: Nyheter

5 tips för dig som vandrar med barn

Tips för att vandra med barn

5 tips för vandring med barn! Vilka är dina bästa tips för en lyckad vandring med familjen? Läs mer på: svenskaturistforeningen.se/vandringfamilj

Publicerat av Svenska Turistföreningen den 2 maj 2018

0

Posted:

Categories: Nyheter

HEJ DRÖNARPILOT! HAR DU KOLL PÅ DE NYA REGLERNA?

Hej drönarpilot! Det här ska du tänka på

HEJ DRÖNARPILOT! HAR DU KOLL PÅ DE NYA REGLERNA?I dag, torsdag 1 februari, börjar nya regler gälla för dig som flyger drönare. De största skillnaderna är att reglerna nu även omfattar dig som flyger privat. Här kan du läsa mer: http://bit.ly/2n2FC6n

Publicerat av Luleå Airport den 1 februari 2018

0

Posted:

Categories: Nyheter